Velkommen til

Frederikssund

Velkommen til Frederikssund

Frederikssund er smukt beliggende ved Roskilde Fjord. Her spiller vikingerne, vandet og naturen en aktiv rolle i indbyggernes hverdag. Sejlsport, gåture, cykelture, cafébesøg, shopping, golf, strand eller lystfiskeri – Frederikssund har plads til det hele.

Natur og vikinger 

Frederikssund ligger vel nærmest ude i skoven med muligheder for både skønne gå- og cykelture med familien. Eller find picnickurven frem og spis en sommerfrokost i skyggen af de gamle træer.

På vikingemarkedet mødes markedsfolk og sælger deres håndværk fra en svunden tid. Om sommeren opsættes et storslået vikingespil. Her kan du opleve hundredevis af vikinger i alle aldre indtage Danmarks måske smukkeste friluftsscene. 

Strand og havnemiljø

Marbæk strand ligger en kort cykeltur fra Talrækkerne. Og Frederikssunds flotte havnemiljø byder på et lækkert havnemiljø med liv og leben året rundt. Ligesom det kommende kultur og havnebad vil byde både sommer og vinterbaderne velkommen.

Aktivt friluftsliv

Områderne omkring Frederikssund byder på flere smukke og varierende skovområder, med plads til fredelige gåture, cykelture med familien, svampejagt eller måske en sommerfrokost i skyggen af de gamle træer. 

Vikingeboplads

I gamle dage valgte vikingerne søvejen, når de skulle på togt eller bevæge sig mellem byer og steder. Frederikssund ved Roskilde Fjord var en vigtig handelsby og bliver associeret med vikingernes farlige færd på Frederikssunds vikingeboplads.

Byliv

Frederikssund byder på et stort udvalg af butikker, ikke mindst i shoppingcentret Sillebroen. Men Frederikssund byder også på cafémiljø, kaffebarer og restauranter.